Hidroforul schimba vieti in Iasi

Voluntarii de la Grundfos Romania au facut din nou o demonstratie de solidaritate, colaborand cu Habitat for Humanity pentru a ridica locuinte pentru familiile defavorizate. Echipa lor a lucrat intens pe santierul HOPE Build din Tutora, judetul Iasi, unde au contribuit la construirea a trei case destinate familiilor vulnerabile, chiar si cu resurse limitate. Hidroforul de la Grundfos a avut un rol princpal in asigurarea accesului la apa potabila in noile locuinte, contribuind la confortul si bunastarea familiilor beneficiare.

Intre 25 si 27 octombrie 2023, membrii echipei s-au alaturat altor 350 de voluntari din Romania si din strainatate, uniti intr-un efort accelerat pentru construirea acestor locuinte ce urmeaza sa fie predate in luna aprilie a anului 2024.

Case si sperante cu hidroforul Grundfos

„Fundatia Grundfos a facut o donatie de 30.000 euro pentru acest proiect. Suntem aici cu aproape intreaga noastra echipa din Romania. Este deja al doilea an in care Grundfos sprijina Habitat for Humanity. Astfel, contribuim la construirea unor spatii sigure si primitoare pentru familiile care lupta pentru o viata mai buna”, a subliniat Alina Gheorghe, Directorul Grundfos Romania.

Pe parcursul activitatilor desfasurate pe santier, voluntarii au lucrat in echipe mixte, alaturi de colegi din diverse tari si de familii care vor locui in noile case. Cu ajutorul indrumatorilor de la Habitat, au reusit sa ridice locuinte ce ofera conditii moderne de trai. Implicarea personala in constructie le-a permis voluntarilor sa inteleaga mai bine nevoile si dorintele familiilor beneficiare. In plus comunitatea a fost dotata cu hidrofoare si pompe de apa pentru a se alinia la conditii demne de trai, ca orice cetatean european.

Este demn de mentionat ca, pe langa contributia financiara substantiala, Grundfos a mobilizat si resurse umane pentru a sprijini aceste proiecte de solidaritate. In anul 2022, compania a sustinut un proiect similar cu o donatie de 25.000 euro si prin implicarea angajatilor in munca de voluntariat pe parcursul a trei zile. Proiectul „Hope Build 2022” derulat de Habitat for Humanity a insemnat constructia a 14 locuinte noi, de la zero, destinate unor familii cu venituri reduse. Aceste proiecte au fost implementate in localitatile Poduri din judetul Bacau si Cumpana din judetul Constanta.

Rolul hidroforului in sustenabilitate si confort

In cadrul acestor constructii, echipa de voluntari a avut in vedere si importanta unor sisteme eficiente de alimentare cu apa. Astfel, cu sprijinul echipamentelor moderne de la Grundfos si hidrofoare  Grundfos, familiile beneficiare vor avea acces la o sursa constanta de apa potabila, contribuind la cresterea calitatii vietii in noile lor locuinte.

Prin initiativele lor constante si generoase, Grundfos Romania si angajatii sai demonstreaza ca sunt mai mult decat un simplu furnizor de echipamente hidroforice, ci si un partener de incredere in eforturile de sustinere a comunitatilor defavorizate.