In mijlocul vartejului urban al Dubaiului, o revolutie discreta a eficientei energetice ia amploare, iar fiabilele pompe de apa economice Grundfos sunt la baza acestei transformari remarcabile. In fata provocarilor ridicate de clima si cerinte energetice in crestere, cladirile din Dubai au fost adesea presate sa gaseasca solutii inovatoare pentru a-si gestiona consumul de energie.

Taka Solutuion, Grundfos si pompele de apa economice

Taka Solutions, un partener local de incredere al Grundfos, a intervenit in contextul acestei provocari. Impreuna, au analizat sistemul de pompare si racire de lichid al unor cladiri emblematice din Dubai, inclusiv Turnul Indigo, Green Tower si Falcon Tower. In timp ce cladirile isi impuneau prezenta in peisajul urban al Dubaiului, consumul excesiv de energie si zgomotul produs de pompele vechi au devenit o povara pentru locatari si proprietari.

Cu o abordare inovatoare si solutii adaptate, Grundfos a recomandat modernizarea sistemului de pompare cu pompe de apa economice cu cuplare stransa, cu aspiratie finala si cu variatoare de frecventa. Aceste solutii au transformat radical modul in care cladirile isi gestioneaza necesitatile de apa, asigurand nu doar eficienta energetica, ci si confort sporit pentru locatari.

Noile pompe reduc consumul cu 80%

Rezultatele modernizarii au fost spectaculoase. Cladirile care anterior consumau cantitati masive de energie au inregistrat reduceri de pana la 80% in consumul de energie electrica al pompelor. In plus, economiile de energie nu au fost doar substantiale, ci si imediate, cu un timp de rambursare al investitiei de doar cateva luni.

Aceasta poveste nu este doar despre economisirea energiei, ci si despre parteneriate durabile si solutii inovatoare care schimba in mod real felul in care cladirile se raporteaza la mediul lor inconjurator. Prin intermediul colaborarii intre Grundfos, Taka Solutions si proprietarii de cladiri din Dubai, eficienta energetica devine o realitate accesibila si durabila.

Si in Romania putem face la fel!

Prin colaborarea strânsă între Grundfos și Instal Generation, se deschid noi orizonturi pentru modernizarea clădirilor din România. De la sisteme avansate de pompare pentru eficiență maximă până la soluții de automatizare și monitorizare inteligente, fiecare proiect este realizat cu grijă și atenție la detalii, pentru a asigura beneficii pe termen lung atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru clienți.

Eforturile pentru eficiență energetică și protejarea mediului înconjurător sunt esențiale în contextul actual. Prin colaborarea între lideri în domeniul tehnologiilor de pompare și Instal Generation, se deschid noi perspective pentru un viitor mai sustenabil și mai eficient energetic în România.

sursa: https://www.grundfos.com/about-us/cases/dubai-buildings-unlock-up-to-80–energy-savings-with-simple-pump0