Ce legatura are pompa de circulatie cu turatie variabila cu Volkswagen?

Halele de productie ale fabricii Volkswagen care se intind pe 320.000 m² au fost modernizate cu pompe de circulatie cu turatie variabila Grundfos, marele concern din Salzgitter reusind astfel sa faca economii importante la capitolul energie.

In procesul de fabricatie a motoarelor, producatorul auto are nevoie de fluide de racire si lubrifiere de inalta puritate. Tocmai de aceea inlocirea pompelor vechi cu pompe de apa inteligente si cu turatie variabila a dus la un condum redus de energie cat si la lubrifiante de calitare mai buna.

Pompe de circulatie cu turatie variabila pentru operatii de slefuire

 

In productia de motoare opratiunile de slefuire consuma foarte multa energie, tocmai de aceea specialistii Volkswagen si-au dat mana cu specialistii Grundfos pentru a gasi cea mai buna varianta pentru un proces care sa furnizeze lubrifiant de racire mai pur, mai fiabil si mai economic.

pompe de circulatie cu turatie variabila Grundfos

Solutia a fost folosirea de pompe de circulatie cu turatie variabila, pompe de circulatie care ofera flexibilitate atat in ceea ce priveste debitul apei cat si in ceea pe riveste presiunea de refulare. Totodata, s-a tinut cont de faptul ca fabrica din Salzgitter produce zilnoc 100 de tone de pilitura de metal, pilitura ce trebuie recuparata. Astfel, in functie de fiecare proces, pompele de circulatie cu viteza variabila pompeaza exact cantitatea de lichid necesara procesului in lucru.

Citeste si „Doar Cele Mai Bune Pompe De Apa Sunt Potrivite Pentru Una Din Cele Mai Bune Beri Din Austria„.

Investitiile in pompe de circulatie cu turatie variabila continua

 

Asa cum spuneam la inceput, halele de productie Volkswagen se intind pe 320.000 m², trecerea la pompe de circulatie cu turate variabila facandu-se treptat. Pana in 2022 se estimeaza ca cel putin 10% din sistemele de filtrare au fost echipate cu pompe cu turatie sau viteza variabila. Fiind o investitie de amploare si care implica o lostica complicata in ideea in care fluxul de productie nu este oprit, modernizarea halelor va continua treptat.

Astfel, echipand sistemele cu pompe de circulatie cu turatie variabila, Volkswagen ia masuri pentru a reduce consumul energetic si pentru a creste nivelul de sustenabilitate.